Yarıyıl sonu sınavları ile ilgili Üniversite Senatosu tarafından alınan kararlar aşağıda verilmiştir.

 

1. Üniversitemiz akademik birimlerinde bahar dönemi boyunca yüz yüze eğitim verilen dersler haricindeki tüm programlarda 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı bahar dönemi final ve bütünleme sınavlarının şeffaf ve denetlenebilir olmak kaydıyla Uzaktan Öğretim Öğrenme Yönetim Sistemi (UÖYS) üzerinden “açık uçlu ya da çoktan seçmeli çevrimiçi sınav”, “çevrimiçi kısa sınav”, “ödev” veya “proje” şeklinde yapılmasına; “ödev” veya “proje”lerin UÖYS üzerinden, e-mail yoluyla veya diğer denetlenebilir platformlar aracılığı ile toplanmasına, öğretim elemanı tarafından dezavantajlı öğrencilerin sınav güvenliği için ek süre vb. önlemlerinin alınmasına katılanların oy çokluğu ile karar verildi.

 

2. Üniversitemiz akademik birimlerindeki tüm programlarda 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi tek ders sınavlarının yüz yüze yapılmasına katılanların oy çokluğu ile karar verildi.

 

3. Uzaktan Eğitim Öğrenme Yönetim Sisteminden veya sınavın tanımlanmasından kaynaklı olarak sınava giremeyen, sınavını tamamlayamayan veya sınavda sorun yaşayan öğrencilerin final veya bütünleme sınavlarının yenilenmesine ilişkin kararın birim yönetim kurulu tarafından alınmasına, yenilenecek sınavların ilgili sınav takvimi içerisinde veya sınav takviminin son gününden sonraki gün içerisinde birim yönetim kurulu tarafından belirlenecek tarih ve saatlerde yapılmasına, birim yönetim kurulu tarafından alınan kararların birimin web sayfasından öğrencilere duyurulmasına katılanların oy birliği ile karar verildi.

16 Mayıs 2023, Salı 237 kez görüntülendi