2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu “Türkiye’deki Yükseköğretim Programlarına Kayıt Yaptıramayacak ve Eğitime Devam Edemeyecek Olanlar başlıklı 10. maddesinde “Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarında, ön lisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2021 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.” ifadesi geçmektedir.

Yukarıda belirtilen 2021 YKS Kılavuzu 10. maddesine istinaden, Yüksekokulumuza geçici kayıt yaptıran ancak ortaöğretim kurumundan 31/12/2021 tarihine kadar mezun olamayan aşağıda belirtilmiş olan öğrencilerin Afyon Kocatepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 22. Maddesinin (d) bendinde belirtilen  “ Kesin kayıt işleminin usulüne uygun yapılmadığının veya kesin kayıt hakkı kazanılmadığının anlaşılması halinde öğrencinin kaydı silinerek, ilişiği kesilir “ hükmü gereğince 05.01.2022 tarihli ve 2022/01 sayılı Yüksekokul Yönetim Kurulu Kararı ile kaydı silinmiştir.

Bu duyuru tebliğ niteliğindedir.

Program Öğrenci No Adı Soyadı Kayıt Silinme Nedeni
Makine Resim ve Konstrüksiyonu 21…..20 Şü V….L Kesin Kayıt Hakkı Kazanılamaması